Kundefokus

 

Et stærkere fokus på kunderne

Kundefokus er blevet et vigtigt tema i mange virksomheder. Nedskæringer på grund af finanskrisen og et stort fokus på udvikling og salg af produkter, har skubbet kunderne i anden række og det har konsekvenser for forretningen. Derfor er virksomhederne i højere grad nødt til at samle deres energi mod kunderne - for det er dem, der bestemmer.

Første skridt til et styrket kundefokus er, at få en dybere indsigt i kundernes behov, adfærd og frustrationer. Når det er på plads, så skal værdierne findes i ydelserne og brandet - ikke blot generelt, men differentieret mod specifikke målgrupper og som lever op til det løfte, som vi giver til kunderne. Tredje tiltag er at sikre, at kunderne så også reelt oplever forandringerne. Derfor skal værdien formes i unikke kundeoplevelser, som typisk bliver udlevet af vores passionerede medarbejdere. 

Det kan lyde enkelt, men kræver en dedikeret indsats af lederne, som gennem deres handlinger skal vise at et stærkt fokus på kunderne virkelig har førsteprioritet. Også selvom det på den korte bane kan medføre omkostninger. Så forbedrer medarbejderne og dermed virksomheden langsomt, men sikkert, sit kundefokus.  

 

 

 

BC logok

info@brandculture.dk

+45 22 77 17 25